Zakaj bi prodal svoj avto in kdaj je najboljši čas, da to storim?

Imate avto? Ste že pomislili, da bi ga prodali? Obstaja mnogo dobrih razlogov za prodajo vašega avtomobila. Morda ni več tako uporaben kot takrat, ko ste ga kupili, ali pa stoji v garaži in se na njem le nabira prah. Najverjetneje se je spremenilo vaše delovno področje in zato pogosteje ostajate doma ali pa se vam javni prevoz zdi bolj učinkovit. Mogoče nameravate kmalu kupiti nov avto in potrebujete denar, da bi si ga lahko privoščili. Kakorkoli že, prodati vaš star avto, da bi si lahko privoščili novega je dobra ideja. Ko enkrat že razmišljate o prodaji vašega avtomobila, premislite le še o tem, kdaj je najboljši čas za prodajo.

Dokler vaš avto še ni v letih.

Prodajte avto, dokler je še mlad ali kot pravijo, kujte železo, dokler je še vroče. Trg dobro sprejema avtomobile, ki so bili kupljeni pred kratkim. Če ste uporabljali avto le nekaj let, zakaj bi čakali, da mu pade vrednost? Najverjetneje se sprašujete – kdaj se avto zares postara? V splošnem lahko rečemo, da so avtomobili, starejši od petih let, stari. To je predvsem zato, ker se po tej starosti možnosti za okvare precej povečajo. Prav zato mnogi kupci rabljenih avtomobilov najraje ne bi plačali pravične vrednosti za stare avtomobile, temveč bi jih raje kupili za izredno nizko ceno ali pa sploh ne.

Dokler je cena goriva še ugodna

Faktor, na katerega se splača gledati pri prodaji avtomobila, je tudi cena goriva. Če ga poganja bencin, potem je vozilo najbolje prodati, ko je cena bencina nizka. Če boste poskušali prodati bencinski avtomobil v času, ko je bencin drag, vaše stranke najverjetneje ne bodo ravno navdušene nad njim. Ko so cene goriva visoke, se namreč večina raje odloča za hibridna vozila. V času dragega goriva bi bilo zato s prodajo vozila mogoče najbolje počakati.

Dokler je vaš model avtomobila še popularen

Dober čas za prodajo avta je tudi, ko je vaš model ali celo znamka še vedno priljubljena. Seveda je priljubljenost modela ali znamke odvisna od vrste faktorjev, prav tako pa je popularnost znamke odvisna tudi od izdelovalca. Oglaševalske strategije izdelovalca tudi lahko vplivajo na vašo zmožnost prodaje avtomobila po dobri ceni. Včasih na prodajo modela ali znamke vpliva celo vreme! Na primer, športni modeli avtomobilov so izredno zaželeni med poletno sezono. Konec koncev se vsi hočejo peljati s prijatelji na plačo v čudovitem športnem avtomobilu. Pri nas imamo strokovnjake, ki so specializirani za določanje vrednosti vozilom (odkup vozil). Če nam želite prodati avto, vam zagotavljamo, da boste zanj prejeli dobro kvoto.